ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, κ.  Άδωνις Γεωργιάδης, θα επισκεφθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου την Κέρκυρα, όπου θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς, στελέχη και φίλους της παράταξης.
Ο κ. Γεωργιάδης θα πραγματοποιήσει ομιλία για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, στις 17:30, στα γραφεία της ΝΟΔΕ.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης (5-11)
11.15: Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κέρκυρας
11.45: Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ  
12.30: Επίσκεψη στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης
17.30: Ομιλία στα γραφεία της ΝΟΔΕ
19.00: Εκκλησιασμός στον Αγ. Σπυρίδωνα
20.30: Επίσκεψη στην Παλαιά Φιλαρμονική Κέρκυρας


31.10.2016, ΒΟΥΛΗ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, κ.  Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, αναφέρθηκε χθες, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στο ταξίδι του Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε τα εξής:
«Ο τότε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Αλέξης Τσίπρας έστειλε το δεξί του χέρι, τον κ. Παππά, στη Βενεζουέλα για να διερευνήσουν τις ανταλλαγές αγροτικών προϊόντων για όταν “θα” γινόταν πρωθυπουργός. Αλλά αυτό δεν το έκανε έχοντας μαζί του τους επικεφαλής της αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έναν δικηγόρο από την Κύπρο ο οποίος εξειδικεύεται μόνο σε offshore και σε τίποτα άλλο. Τώρα, γιατί θα περνάγανε τα βλίτα, τα ραπανάκια και το σανό μέσω offshore δεν ξέρω. Κι ενώ τον ρωτάει η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» τόσο καιρό να απαντήσει εάν ξέρουν ή όχι τον κ. Αρτεμίου, ο κ. Παππάς ποιεί την νήσσαν. Αυτό εις τα νέα ελληνικά σημαίνει ότι κάνει την πάπια.
Πείτε μας, κύριε Σπίρτζη, ξέρετε γιατί ο φίλος σας ο κ. Παππάς πήρε μαζί του στη Βενεζουέλα τον δικηγόρο των offshore, τον κ. Αρτεμίου; Τώρα που μπαινοβγαίνει ο κ. Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου - είδαμε και φωτογραφίες -  να υποθέσουμε ότι γνωρίζονται από τότε; Γιατί μας είπε ότι ο κ. Αρτεμίου πήγε για ένα μεγάλο έργο, για μια μεγάλη επένδυση».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, κ.  Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στην τηλεοπτική εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΙ, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Έχουμε από χθες το βράδυ μια κυβέρνηση που επιτίθεται ευθέως στη Δικαιοσύνη. Δεν έχουμε μια ατυχή έκφραση της κ. Γεροβασίλη. Έχουμε τις δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη, τις δηλώσεις του κ. Παππά, τις δηλώσεις του κ. Πολάκη, τις δηλώσεις του κ. Κρέτσου. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να συγκρουστεί με τη Δικαιοσύνη. Για αυτό και έχουμε αυτές τις αντιδράσεις από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Σύγκρουση θεσμών, δηλαδή. Σε όλη τη μεταπολίτευση, η μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση του τόπου μας και ο λόγος που απολαύσαμε την πιο ομαλή δημοκρατία είναι γιατί όλες οι εξουσίες νομοθετική, δικαστική και εκτελεστική απέφυγαν τη μεταξύ τους σύγκρουση και καταλάβαιναν η μία τα όρια της άλλης. Οι συγκρούσεις θεσμών στις δημοκρατίες, συνήθως, δεν καταλήγουν σε κάτι καλό.
Όλοι οι πολίτες της χώρας, και αυτό είπε σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ, πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά. Γιατί αυτά που συμβαίνουν, δεν συμβαίνουν σε φυσιολογικές δημοκρατίες. Σε μία φυσιολογική δημοκρατία, η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν βγαίνει να εμπλέξει το ΣτΕ στην αποτυχημένη πολιτική της.
Είμαστε στα όρια της εκτροπής».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, κ.  Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στο ρ/σ ΣΚΑΙ 100.3, σχολίασε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Για τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ:
«Εγώ, ως βουλευτής, έχω τοποθετηθεί. Πιστεύω ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός. Έχω ψηφίσει έτσι και στη Βουλή. Άλλοι συνάδελφοί μου έχουν πει ότι είναι συνταγματικός και τον έχουν ψηφίσει. Μετά τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, που μπήκε ήδη στην εξέταση της ουσίας,  νομίζω ότι πρέπει η κυβέρνηση να παγώσει κάθε σχετική διαδικασία. Γιατί; Γιατί αυτή τη στιγμή όλοι γνωρίζουμε ότι σε λίγες ημέρες, το πολύ σε λίγες εβδομάδες, θα έχουμε την τελική ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου επί της συνταγματικότητας ή όχι του νόμου».

Για την τροπολογία του Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά:
«Δεν υπάρχει πια λόγος να τρέξει ο κ. Παππάς να ψηφίσει μια τροπολογία για την οποία γνωρίζει ότι αν ο νόμος βγει αντισυνταγματικός, μετά από δύο – τρεις εβδομάδες, η τροπολογία αυτή αυτομάτως θα καταπέσει. Το σωστό είναι να σταματήσουμε τη συζήτηση για αυτή την υπόθεση, μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο».

Για τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Νίκο Νικολόπουλο και τη διάταξη πειθαρχικής έρευνας:
«Ο κ. Νικολόπουλος τι είναι; Τον έχουν αφήσει να έχει την ταμπέλα του ανεξάρτητου για να μην χρεώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα οποία τον βάζουν να κάνει. Ο Νικολόπουλος είναι ο εντολοδόχος όλων των βρώμικων αποστολών του Τσίπρα και του Παππά. Τι έκανε τώρα λοιπόν ο Νικολόπουλος; Πήγε και είπε το όνομα του δικαστή. Μέχρι να πει το όνομά του δικαστή - γιατί τα email που δημοσιοποιήθηκαν δεν αποκάλυπταν το όνομα- δεν μπορούσε να ξεκινήσει καμία έρευνα εναντίον του. Αυτή τη διαδικασία εκθέσεως του ονόματος του δικαστή, την ανέλαβε ο κ. Νικολόπουλος. Και βεβαίως, στο δευτερόλεπτο, σαν έτοιμος από καιρό ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα. Ο πρόεδρος του ΣτΕ έκρινε ότι αυτά τα email δεν αποτελούν λόγο πειθαρχικής έρευνας. Έρχεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης, καπελώνει τον πρόεδρο του ΣτΕ και διατάσσει πειθαρχική έρευνα. Και αυτό το κάνει, όχι σε έναν ουδέτερο χρόνο, αλλά το κάνει τη στιγμή που συνεδριάζει το ΣτΕ για αυτό το σημαντικό θέμα. Εδώ υπάρχει μια συγκεκριμένη μεθόδευση από την κυβέρνηση, από τον κ. Τσίπρα και από τον κ. Παππά με σκοπό την κατατρομοκράτηση του δικαστηρίου. Αυτά δεν γίνονται σε καμία ευρωπαϊκή χώρα».

Για τη συγκρότηση ΕΣΡ:
«Οι άνθρωποι που ως αντιπολίτευση δεν είχαν ψηφίσει τη σύσταση ούτε μίας ανεξάρτητης αρχής, κατηγορούν τη ΝΔ ότι μπλοκάρει τις ανεξάρτητες αρχές που τις έχει ψηφίσει όλες πλην μίας, του ΕΣΡ. Να επισημάνω ότι το ΕΣΡ υπήρχε, με νόμιμη σύνθεση, απλώς είχαν λήξει οι θητείες τριών μελών του. Μπορούσε όμως να συνεχίσει να λειτουργεί και με μειωμένη σύνθεση. Ένα βράδυ ήρθε ο κ. Παππάς και κατήργησε όλα τα μέλη του ΕΣΡ. Γιατί τα κατήργησε; Γιατί ήθελε να διώξει την κ. Λίνα Αλεξίου, η οποία είναι η μητέρα της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου. Κατήργησαν λοιπόν όλο το συμβούλιο με το πρόσχημα ότι είχαν λήξει οι θητείες των τριών μελών τους. Αφού κατήργησαν μόνοι τους το ΕΣΡ - γιατί επαναλαμβάνω ΕΣΡ υπήρχε-  άλλαξαν το νόμο και πήραν την αρμοδιότητα των αδειοδοτήσεων των καναλιών από το ΕΣΡ. Εμείς, λοιπόν, τους λέμε ότι θα ψηφίσουμε για τη συγκρότηση ΕΣΡ αν θέλουν αύριο το πρωί. Πρώτα όμως να δώσουν πίσω την αρμοδιότητα στο ΕΣΡ και να ξεκινήσουν τη διαδικασία από την αρχή, όχι παράνομα όπως την έκαναν».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:


27.9.2016, ΒΟΥΛΗ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, κ.  Άδωνις Γεωργιάδης, τοποθετήθηκε σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, κατά τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.
O κ. Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Δηλητηριάσατε τα μυαλά των ανθρώπων με τον δήθεν εύκολο δρόμο, υψώσατε τα τείχη του λαϊκισμού στη χώρα και μας πήγατε πάρα πολύ πίσω. Γιατί ερχόμενοι εδώ, κάνετε αυτά τα οποία ορκιζόσασταν ότι ποτέ δεν θα κάνατε. Οφείλω όμως να σας τιμήσω, με κάποιον τρόπο, γιατί χθες κ. Τσακαλώτε, ήσασταν ειλικρινής. Βέβαια, με την ειλικρίνειά σας καταστρέψατε όλο το αφήγημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Τι μας έλεγαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όλη μέρα χθες; Ότι δεν πρόκειται περί ιδιωτικοποιήσεων, αλλά περί αξιοποίησης. Σας ρωτούσε ο κ. Χατζηδάκης. Τι είδους αξιοποίηση; Δεν απαντούσε κανένας. Και ήρθατε εσείς, προς τιμήν σας, και είπατε την αλήθεια. Ποια είναι η αλήθεια; Αυτή που θέλει να κρύψει ο κ. Τσιρώνης. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που ψηφίζετε σήμερα κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εν δυνάμει δίνεται η δυνατότητα στο υπερταμείο να κάνει διάφορες επενδυτικές επιλογές και αν θέλει μπορεί και να ιδιωτικοποιήσει. Άρα στο μέλλον, οποιοσδήποτε Υπουργός Οικονομικών, χωρίς να ρωτήσει ξανά τη Βουλή, θα μπορεί να το κάνει».  

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στον κ. Σπίρτζη, τόνισε:
«Γιατί σας κατηγορώ ευθέως για την ηθική σας συγκρότηση; Ο κ. Κούλογλου είπε σήμερα το πρωί ότι ο κ. Καλογρίτσας είχε προφανή συνεννόηση πριν από τον διαγωνισμό με στελέχη της κυβερνήσεως. Ο κ. Κούλογλου δεν είναι κάποιος ακροδεξιός, είναι δικός σας ευρωβουλευτής. Και τυγχάνει ο κ. Καλογρίτσας να είναι κουμπάρος δικός σας. Και τυγχάνει εσείς να του έχετε δώσει τα έργα. Και τυγχάνει εσείς κ. Σπίρτζη, ως πρόεδρος του ΤΕΕ, να έχετε βάλει τα λεφτά των μηχανικών στην τράπεζα Αττικής, τα οποία έχουν γίνει καπνός. Σας ερωτώ, λοιπόν, αν τα αθροίσουμε όλα, το ένα μετά το άλλο, πόσο πιθανό είναι να υποθέσει κάποιος καλοπροαίρετος ότι εκ τύχης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε συμμαχία με έναν εργολάβο, που εκ τύχης είναι κουμπάρος με τον Υπουργό Υποδομών αυτής της κυβερνήσεως, που εκ τύχης πήρε τα περισσότερα που έχει πάρει ποτέ εταιρεία τα τελευταία 20 χρόνια, που εκ τύχης ο Υπουργός άλλαξε τον νόμο για να μπορεί να σπάει τα έργα σε κομμάτια και που εκ τύχης έπαιρνε τα δάνεια από την τράπεζα στην οποία ο Υπουργός Υποδομών είχε μεταφέρει όλα τα λεφτά».

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Γεωργιάδη στο ακόλουθο link:


23.9.2016, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός εξέδωσε Δελτίο Τύπου για ένα θέμα, στην προκειμένη περίπτωση τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ της ψυχικής υγείας, μετά από κάποια δημοσιεύματα, όταν μόλις πριν από δύο ημέρες δεν προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει σε δική μου ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα.
Αν και το θέμα αυτό θα συζητηθεί αναλυτικά όταν οριστεί εκ νέου η ημερομηνία συζήτησης της ερώτησής  μου, για το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου θέλω αφενός να τον ευχαριστήσω που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι υφίσταται θέμα με τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ της ψυχικής υγείας, αφετέρου να επισημάνω σημείο προς σημείο τα εξής:
«Το 2013 καθιερώθηκε ένα πολύπλοκο σύστημα κοστολόγησης-χρηματοδότησης της λειτουργίας των Μονάδων Ψυχικής Υγείας των ΑμΚΕ, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται μη ισοσκελισμένοι απολογισμοί».
Χαιρόμαστε που από το 2013 αναγνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ισχύ ενός συστήματος κοστολόγησης που βασίζεται, όχι σε ότι δαπάνες δηλώσουν οι ΜΚΟ, αλλά σε πόσους ασθενείς πραγματικά εξυπηρετούν την ημέρα και αυτοί να πληρώνονται.
Το Υπουργείο Υγείας μέχρι το 2013 πλήρωνε βάσει δαπανών που δηλώνονταν μέσω συγκεντρωτικών καταστάσεων από τις ΜΚΟ. Το Υπουργείο πλήρωνε δηλαδή δαπάνες χωρίς στην ουσία να έχει ζητήσει και ελέγξει τα τιμολόγια, πολλώ δε μάλλον να ελέγχει αυτά τα τιμολόγια σε τι αγορές αντιστοιχούσαν  (διαπιστώθηκαν από ελέγχους να έχουν αγοραστεί για χάρη της υγείας των ασθενών κοστούμια Armani, χαβιάρι, αυτοκίνητα και άλλα που παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη). Το σημαντικότερο δε ήταν ότι η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας δεν γνώριζε αυτές οι δαπάνες σε πόσους ασθενείς αντιστοιχούσαν, καθώς και ποιοι εξυπηρετούνταν ειδικά στις ημερήσιες μονάδες (που δεν είναι στεγαστικές).
Όταν το 2013, επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, ζητήθηκαν στοιχεία για το πόσοι και ποιοι εξυπηρετούνται από ημερήσιες μονάδες ψυχικής υγείας, η αρμόδια Διεύθυνση δεν γνώριζε με ακρίβεια πόσοι είναι, οι ΜΚΟ δεν έστελναν στοιχεία που να μπορούν να ταυτοποιηθούν, δηλαδή αν ήταν πραγματικά ή όχι τα στοιχεία, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις όπου δηλώθηκαν ελάχιστοι ασθενείς να εξυπηρετούνται, την ώρα που τα εκατομμύρια που δίνονταν γι’ αυτούς ξεπερνούσαν τα 80 εκατ. ετησίως για όλες τις μονάδες ψυχικής υγείας των ΜΚΟ.
Συνεπώς, ήταν μονόδρομος για εμάς η πληρωμή των μονάδων αυτών ανάλογα με το πόσους ταυτοποιήσιμους ασθενείς εξυπηρετούσαν. Κάτι που ορθώς στην ουσία, είχε ζητήσει και η Ε.Ε. προκειμένου να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της ψυχικής υγείας με επιπλέον 105 εκ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015.
Γιατί να ισχύει στα νοσοκομεία μας και στις ιδιωτικές κλινικές η πληρωμή βάσει ασθενούς που εξυπηρετείται και να μην ισχύει το ίδιο και για τις ΜΚΟ της ψυχικής υγείας;
«Η αρμόδια Δ/νση Ψυχικής Υγείας αποδυναμώθηκε από έμπειρα στελέχη»
Πείτε μας πόσοι υπάλληλοι υπηρετούσαν στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας επί ΝΔ και πόσοι σήμερα μετά από ενάμιση και πλέον χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση είναι ότι οι υπάλληλοι ήταν επί των ημερών μας 15 και σήμερα για τον έλεγχο των ΜΚΟ είναι 2 και ένας τμηματάρχης. Πότε αποδυναμώθηκε η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και γιατί έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν αύξησε ο σημερινός Υπουργός τα στελέχη της αρμόδιας για τις ΜΚΟ Διεύθυνσης, μήπως για να μην μπορεί να ελεγχθεί τίποτε;
Επί των ημερών μας και σημαντικός αριθμός στελεχών υπήρχε στην Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και ελέγχους ασκήσαμε και στον Εισαγγελέα παραπέμφθηκαν τα ευρήματα που προέκυψαν από αυτό, το «πολύπλοκο» όπως αναφέρεται σύστημα χρηματοδότησης. Μάλιστα αυτές τις ημέρες αναμένεται το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών.
«Το Υπουργείο Υγείας και η αρμόδια Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας κατανέμει στις ΑμΚΕ την κρατική χρηματοδότηση με την ίδια ποσοστιαία αναλογία των προηγούμενων  χρόνων, μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο νέος αξιόπιστος μηχανισμός κοστολόγησης και αποτύπωσης των λειτουργικών αναγκών κάθε φορέα»
Γιατί ενάμιση και πλέον χρόνο το Υπουργείο Υγείας πληρώνει με το σύστημα που εισήχθη το 2013 και πληρώνει βάσει των ασθενών, όχι που σήμερα εξυπηρετούν οι ΜΚΟ, αλλά για αυτούς που εξυπηρετούσαν το 2013, το 2014 και 2015; Γιατί αποδέχεται τα στοιχεία αυτά και πληρώνει; Γιατί δεν πληρώνει βάσει των ασθενών που εξυπηρετούνται σήμερα; Ξέρετε τι κάνει; Πληρώνει όλο το 2016 τις ΜΚΟ είτε εξυπηρετούν ασθενείς είτε όχι γιατί πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρουν τα στοιχεία των εξυπηρετούμενων ασθενών και θέλουν να πληρώνουν με βάση άλλα κριτήρια… Ο νοών νοείτο!
«Συγκροτήθηκε Επιτροπή προκειμένου να μελετήσει την αναμόρφωση του συστήματος κοστολόγησης-χρηματοδότησης με στόχο να καταβάλλονται οι δαπάνες για προεπιλεγμένο και προσυμφωνημένο έργο-παροχή από κάθε φορέα»
Στήσατε μια επιτροπή «Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει» όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι πολλές απορίες γεννά η επιλογή των μελών της ομάδας εργασίας, η οποία συγκροτήθηκε για την αξιολόγηση και τον επαναπροσδιορισμό του συστήματος κοστολόγησης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού. Από τα οκτώ μέλη, τα τρία έχουν άμεση σχέση με ΜΚΟ. Δηλαδή τα μέλη της επιτροπής θα αποφασίζουν για τους κανόνες του παιχνιδιού, δηλαδή τα κριτήρια, τα ποσά αλλά και τη διαδικασία με την οποία θα πληρώνονται οι ίδιοι για τη συμμετοχή τους σε ΜΚΟ. Ειδικότερα την επιτροπή αποτελούν ο κ. Μενέλαος Θεοδωρουλάκης, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ) η οποία μόνο για το 2015 λαμβάνει 1.207.295 ευρώ, η κυρία Μαρία Τζιαφέρη Παπαθανασίου, υπεύθυνη της Δομής «Σύνθεση - Εταιρεία Έρευνας Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης» με δηλωθείσες δαπάνες για το ίδιο έτος ύψους 1.207.295 ευρώ και ο κ. Δημήτρης Χονδρός, υπεύθυνος της Δομής «Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής» (ΕΠΙΨΥ) ο οποίος αξιώνει 992.696 ευρώ  ποσό που αντιστοιχεί στις δηλωθείσες δαπάνες του 2015. Ως μέλη της επιτροπής έχουν τοποθετηθεί ακόμη ο Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θωμάς Υφαντής –   συνάδελφος κατά τύχη στην ίδια Ψυχιατρική Κλινική του ιδίου Πανεπιστημίου με τον Βουλευτή κ. Χρήστο Μαντά που είναι ιδρυτικό μέλος ΜΚΟ ψυχικής υγείας - ο οποίος είναι αποσπασμένος στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, αλλά και η κυρία Αθανασία Λύτρα, Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες  δημοσιεύματος είναι ανιψιά του κ. Πέτρου Γιαννουλάτου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, ο οποίος επίσης κατά τύχη ήταν επί χρόνια Διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δαφνί» επί ΠΑΣΟΚ (2001-2004).
Τα υπόλοιπα – και είναι πολλά ακόμη - περιμένω τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό να τα συζητήσουμε στη Βουλή των Ελλήνων, όταν αποφασίσει να σεβαστεί τις θεσμικές διαδικασίες.


Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός εξέδωσε Δελτίο Τύπου για ένα θέμα, στην προκειμένη περίπτωση τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ της ψυχικής υγείας, μετά από κάποια δημοσιεύματα, όταν μόλις πριν από δύο ημέρες δεν προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει σε δική μου ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Αν και το θέμα αυτό θα συζητηθεί αναλυτικά όταν οριστεί εκ νέου η ημερομηνία συζήτησης της ερώτησής μου, για το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου θέλω αφενός να τον ευχαριστήσω που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι υφίσταται θέμα με τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ της ψυχικής υγείας, αφετέρου να επισημάνω σημείο προς σημείο τα εξής:

«Το 2013 καθιερώθηκε ένα πολύπλοκο σύστημα κοστολόγησης-χρηματοδότησης της λειτουργίας των Μονάδων Ψυχικής Υγείας των ΑμΚΕ, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται μη ισοσκελισμένοι απολογισμοί».

Χαιρόμαστε που από το 2013 αναγνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ισχύ ενός συστήματος κοστολόγησης που βασίζεται, όχι σε ότι δαπάνες δηλώσουν οι ΜΚΟ, αλλά σε πόσους ασθενείς πραγματικά εξυπηρετούν την ημέρα και αυτοί να πληρώνονται.

Το Υπουργείο Υγείας μέχρι το 2013 πλήρωνε βάσει δαπανών που δηλώνονταν μέσω συγκεντρωτικών καταστάσεων από τις ΜΚΟ. Το Υπουργείο πλήρωνε δηλαδή δαπάνες χωρίς στην ουσία να έχει ζητήσει και ελέγξει τα τιμολόγια, πολλώ δε μάλλον να ελέγχει αυτά τα τιμολόγια σε τι αγορές αντιστοιχούσαν (διαπιστώθηκαν από ελέγχους να έχουν αγοραστεί για χάρη της υγείας των ασθενών κοστούμια Armani, χαβιάρι, αυτοκίνητα και άλλα που παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη). Το σημαντικότερο δε ήταν ότι η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας δεν γνώριζε αυτές οι δαπάνες σε πόσους ασθενείς αντιστοιχούσαν, καθώς και ποιοι εξυπηρετούνταν ειδικά στις ημερήσιες μονάδες (που δεν είναι στεγαστικές).

Όταν το 2013, επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, ζητήθηκαν στοιχεία για το πόσοι και ποιοι εξυπηρετούνται από ημερήσιες μονάδες ψυχικής υγείας, η αρμόδια Διεύθυνση δεν γνώριζε με ακρίβεια πόσοι είναι, οι ΜΚΟ δεν έστελναν στοιχεία που να μπορούν να ταυτοποιηθούν, δηλαδή αν ήταν πραγματικά ή όχι τα στοιχεία, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις όπου δηλώθηκαν ελάχιστοι ασθενείς να εξυπηρετούνται, την ώρα που τα εκατομμύρια που δίνονταν γι’ αυτούς ξεπερνούσαν τα 80 εκατ. ετησίως για όλες τις μονάδες ψυχικής υγείας των ΜΚΟ.

Συνεπώς, ήταν μονόδρομος για εμάς η πληρωμή των μονάδων αυτών ανάλογα με το πόσους ταυτοποιήσιμους ασθενείς εξυπηρετούσαν. Κάτι που ορθώς στην ουσία, είχε ζητήσει και η Ε.Ε. προκειμένου να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της ψυχικής υγείας με επιπλέον 105 εκ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015.

Γιατί να ισχύει στα νοσοκομεία μας και στις ιδιωτικές κλινικές η πληρωμή βάσει ασθενούς που εξυπηρετείται και να μην ισχύει το ίδιο και για τις ΜΚΟ της ψυχικής υγείας;

«Η αρμόδια Δ/νση Ψυχικής Υγείας αποδυναμώθηκε από έμπειρα στελέχη»

Πείτε μας πόσοι υπάλληλοι υπηρετούσαν στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας επί ΝΔ και πόσοι σήμερα μετά από ενάμιση και πλέον χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση είναι ότι οι υπάλληλοι ήταν επί των ημερών μας 15 και σήμερα για τον έλεγχο των ΜΚΟ είναι 2 και ένας τμηματάρχης. Πότε αποδυναμώθηκε η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και γιατί έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν αύξησε ο σημερινός Υπουργός τα στελέχη της αρμόδιας για τις ΜΚΟ Διεύθυνσης, μήπως για να μην μπορεί να ελεγχθεί τίποτε;

Επί των ημερών μας και σημαντικός αριθμός στελεχών υπήρχε στην Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και ελέγχους ασκήσαμε και στον Εισαγγελέα παραπέμφθηκαν τα ευρήματα που προέκυψαν από αυτό, το «πολύπλοκο» όπως αναφέρεται σύστημα χρηματοδότησης. Μάλιστα αυτές τις ημέρες αναμένεται το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών.

«Το Υπουργείο Υγείας και η αρμόδια Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας κατανέμει στις ΑμΚΕ την κρατική χρηματοδότηση με την ίδια ποσοστιαία αναλογία των προηγούμενων χρόνων, μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο νέος αξιόπιστος μηχανισμός κοστολόγησης και αποτύπωσης των λειτουργικών αναγκών κάθε φορέα»

Γιατί ενάμιση και πλέον χρόνο το Υπουργείο Υγείας πληρώνει με το σύστημα που εισήχθη το 2013 και πληρώνει βάσει των ασθενών, όχι που σήμερα εξυπηρετούν οι ΜΚΟ, αλλά για αυτούς που εξυπηρετούσαν το 2013, το 2014 και 2015; Γιατί αποδέχεται τα στοιχεία αυτά και πληρώνει; Γιατί δεν πληρώνει βάσει των ασθενών που εξυπηρετούνται σήμερα; Ξέρετε τι κάνει; Πληρώνει όλο το 2016 τις ΜΚΟ είτε εξυπηρετούν ασθενείς είτε όχι γιατί πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρουν τα στοιχεία των εξυπηρετούμενων ασθενών και θέλουν να πληρώνουν με βάση άλλα κριτήρια… Ο νοών νοείτο!

«Συγκροτήθηκε Επιτροπή προκειμένου να μελετήσει την αναμόρφωση του συστήματος κοστολόγησης-χρηματοδότησης με στόχο να καταβάλλονται οι δαπάνες για προεπιλεγμένο και προσυμφωνημένο έργο-παροχή από κάθε φορέα»

Στήσατε μια επιτροπή «Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει» όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι πολλές απορίες γεννά η επιλογή των μελών της ομάδας εργασίας, η οποία συγκροτήθηκε για την αξιολόγηση και τον επαναπροσδιορισμό του συστήματος κοστολόγησης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού. Από τα οκτώ μέλη, τα τρία έχουν άμεση σχέση με ΜΚΟ. Δηλαδή τα μέλη της επιτροπής θα αποφασίζουν για τους κανόνες του παιχνιδιού, δηλαδή τα κριτήρια, τα ποσά αλλά και τη διαδικασία με την οποία θα πληρώνονται οι ίδιοι για τη συμμετοχή τους σε ΜΚΟ. Ειδικότερα την επιτροπή αποτελούν ο κ. Μενέλαος Θεοδωρουλάκης, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ) η οποία μόνο για το 2015 λαμβάνει 1.207.295 ευρώ, η κυρία Μαρία Τζιαφέρη Παπαθανασίου, υπεύθυνη της Δομής «Σύνθεση - Εταιρεία Έρευνας Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης» με δηλωθείσες δαπάνες για το ίδιο έτος ύψους 1.207.295 ευρώ και ο κ. Δημήτρης Χονδρός, υπεύθυνος της Δομής «Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής» (ΕΠΙΨΥ) ο οποίος αξιώνει 992.696 ευρώ ποσό που αντιστοιχεί στις δηλωθείσες δαπάνες του 2015. Ως μέλη της επιτροπής έχουν τοποθετηθεί ακόμη ο Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θωμάς Υφαντής – συνάδελφος κατά τύχη στην ίδια Ψυχιατρική Κλινική του ιδίου Πανεπιστημίου με τον Βουλευτή κ. Χρήστο Μαντά που είναι ιδρυτικό μέλος ΜΚΟ ψυχικής υγείας - ο οποίος είναι αποσπασμένος στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, αλλά και η κυρία Αθανασία Λύτρα, Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιεύματος είναι ανιψιά του κ. Πέτρου Γιαννουλάτου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, ο οποίος επίσης κατά τύχη ήταν επί χρόνια Διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δαφνί» επί ΠΑΣΟΚ (2001-2004).

Τα υπόλοιπα – και είναι πολλά ακόμη - περιμένω τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό να τα συζητήσουμε στη Βουλή των Ελλήνων, όταν αποφασίσει να σεβαστεί τις θεσμικές διαδικασίες.

21.9.2016, ΒΟΥΛΗ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, κ.  Άδωνις Γεωργιάδης, τοποθετήθηκε σήμερα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, κατά τη συζήτηση της σύμβασης για την αξιοποίηση του Ελληνικού στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.
Ως εισηγητής της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε μεταξύ άλλων:
«Στην ιδιωτικοποίηση αυτή, συγκρούστηκαν και συγκρούονται δύο κόσμοι. Ο κόσμος των φαντασιώσεων και της Αριστεράς ιδεοληψίας με τον κόσμο της πραγματικότητας και των φιλελεύθερων ιδεών. Είμαι στην ευτυχή θέση να πω ότι  χάρη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, γνωρίζουμε τον νικητή. Οι φιλελεύθερες ιδέες, η ιδιωτική οικονομία, η οικονομία της αγοράς νίκησε επιτέλους την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς».

«Συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, σας καλωσορίζουμε στο χώρο των φιλελευθέρων ιδεών και λέμε στις επόμενες γενιές, ότι όλη αυτή η ιδεοληψία που κράτησε την Ελλάδα πίσω τόσες δεκαετίες τελείωσε. Όποτε πήγαινε μια κυβέρνηση να κάνει μια ιδιωτικοποίηση, όποτε πήγαινε μια κυβέρνηση να κάνει μια αξιοποίηση, όποτε πήγαινε μια κυβέρνηση να κάνει μια σύμπραξη με ένα ιδιώτη επενδυτή, μαζευόσασταν όλοι εσείς από κάτω -προφανώς και εσείς ως φυσικά πρόσωπα αλλά και ο ιδεολογικός κόσμος που εκπροσωπείτε- με πανό να κλείνετε τους δρόμους και να φωνάζετε ξεπούλημα το ένα, ξεπούλημα το άλλο, ξεπούλημα το τρίτο.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και πήρατε την εξουσία. Τι φέρνετε στη Βουλή σήμερα κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Φέρνετε τη Σύμβαση την οποία τότε καταγγείλατε ως ξεπούλημα και για την οποία λέγατε ότι θα αναζητήσετε τις ποινικές ευθύνες εκείνων που τις είχαν υπογράψει. Δε με στενοχωρεί που το κάνετε, χαίρομαι, μπράβο σας. Είναι πολύ καλύτερο που βάζετε τώρα εσείς την υπογραφή σας γιατί μόλις γίνουμε με το καλό εμείς κυβέρνηση, θα μπορέσουμε να τρέξουμε γρηγορότερα το έργο. Γιατί φαντάζομαι ότι δεν θα διανοηθείτε να μαζευτείτε σε ένα πεζοδρόμιο και να φωνάζετε κατά της ιδιωτικοποιήσεως και το ξεπούλημα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ; Αυτά τελειώσανε τώρα και με την ψήφο σας αύριο, οι ιδέες σας μπήκαν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αυτό δεν το λέω ειρωνικά, είναι μεγάλο κέρδος για τον τόπο. Είναι μεγάλο κέρδος να πάμε μετά στα πανεπιστήμια και να δείχνουμε στις επόμενες γενιές, τι έκανε η πρώτη φορά Αριστερά όταν ήρθε στην εξουσία».

«Το άρθρο 11 ορθώς, φυσικά, υπάρχει στη Σύμβαση για να δώσει την ευκαιρία να επεμβαίνει το Κράτος και να επιλύει γρήγορα τα προβλήματα. Εμείς, ως Κυβέρνηση, θα το κάνουμε ακόμα ταχύτερο. Θα συστήσουμε Ειδική Επιτροπή απ’ όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, για να λύνουν επί τόπου, ει δυνατόν αμέσως, το όποιο πρόβλημα προκύπτει, γιατί εμείς, ως Ελληνικό Δημόσιο, έχουμε μεγαλύτερο συμφέρον από την εταιρεία να τελειώσει γρήγορα το έργο για να βρει γρήγορα ο κόσμος δουλειά, να αρχίσουν γρήγορα να φτιάχνουν εκεί καταστήματα, να προχωράει γρήγορα η Ελληνική οικονομία. Εμείς είμαστε οι επισπεύδοντες, το Ελληνικό Δημόσιο, όχι η εταιρεία. Και αυτά θα τα κάνει -να είστε σίγουροι- η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ευχής έργον σε ένα έργο πια, που την υπογραφή θα την έχει ο Πρωθυπουργός «Πρώτης Φοράς Αριστερά» Αλέξης Τσίπρας. Σας ευχαριστούμε για αυτό το μεγάλο δώρο. Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς τελείωσε σήμερα».

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Γεωργιάδη στο ακόλουθο link:


21.9.2016, ΒΟΥΛΗ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, κ.  Άδωνις Γεωργιάδης, τοποθετήθηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, κατά τη συζήτηση για την κύρωση του σχεδίου νόμου για την αξιοποίηση του Ελληνικού.
Ως εισηγητής της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε μεταξύ άλλων:
«Άκουσα από πολλούς συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ: “Μα, αφού ήταν τόσο συμφέρουσα η επένδυση γιατί τόσα χρόνια δεν είχατε προχωρήσει σε αυτήν;” Πολύ ενδιαφέρον επιχείρημα! Θέλω να υπενθυμίσω ότι πράγματι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή και συγκεκριμένα ο τότε Υπουργός κ. Γιώργος Σουφλιάς είχε πρώτος θέσει το ζήτημα της αξιοποίησης του Ελληνικού. Το είχε κάνει σε αυτήν τη Βουλή. Ξέρετε τι έγινε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ όταν η τότε Κυβέρνηση μίλησε για την αξιοποίηση του Ελληνικού; Πεταγόσασταν στα καθίσματα για το «ξεπούλημα» του Ελληνικού, το οποίο έπρεπε να μείνει ένα δημόσιο πάρκο για τους πολίτες.

Εσείς που λέγατε αυτά τότε έχετε τώρα το θράσος να εγκαλείτε εμάς γιατί δεν προχωρήσαμε γρηγορότερα στην αξιοποίησή του! Η απάντηση είναι: Πράγματι, δεν είχαμε το πολιτικό θάρρος να αναδείξουμε το πραγματικό σας πρόσωπο στον ελληνικό λαό όπως σας αξίζει. Την ευκαιρία μας τη δίνετε τώρα».

«Ήσασταν κυριολεκτικά η αιτία που έμενε η Ελλάδα πίσω και εμείς για πολλά χρόνια δεν είχαμε βρει το θάρρος να το αντιμετωπίσουμε. Αυτό, όμως, τώρα άλλαξε. Αυτό είναι το μεγάλο δώρο που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην πατρίδα: Εξευτελίζει την Αριστερά. Για τα επόμενα πενήντα χρόνια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν θα υπάρχει ούτε φοιτητής στο πανεπιστήμιο που θα τολμάει να λέει ότι είναι αριστερός και δεν θα ντρέπεται για αυτό».

«Η πρώτη φορά Αριστερά στην εξουσία, λοιπόν, τι κάνει; Έρχεται και πανηγυρίζει γιατί δίνει τα αεροδρόμια στους Γερμανούς, τα οποία όταν τα έδινε ο «κακός», ο «προδότης» Σαμαράς, ήταν προδοσία. Όταν, όμως, τα δίνει ο «καλός», ο «πατριώτης» Τσίπρας είναι αναπτυξιακό έργο. Για τι άλλο πανηγυρίζετε; Για το ότι δώσατε –λέει- στην COSCO το λιμάνι του Πειραιά. Όταν έδωσε ο Κώστας Καραμανλής στην COSCO τον Πειραιά είχατε κλείσει τον δρόμο και δεν μπορούσε να πάει ο Πρόεδρος της Κίνας να δει τι αγόρασε, γιατί ήσασταν εκεί από κάτω και φωνάζατε για προδοσία και ξεπούλημα».

«Σταχυολογώ μερικά απ’ όσα μας λέγατε όταν ήσασταν εσείς Αντιπολίτευση: «Γερμανοτσολιάδες, Πηλιογούσηδες, προδότες, πουλημένους, ανθρώπους της Μέρκελ». Φαντάζομαι αυτού του τύπου τα επιχειρήματά σας ήταν επιχειρήματα ήπιου αντιπολιτευτικού λόγου, ε;».

«Δεν έχουμε καμία σχέση με εσάς. Εμείς θα ψηφίσουμε τη Σύμβαση για το Ελληνικό. Δεν θα σας πούμε ότι είστε πουλημένοι. Δεν θα σας πούμε Γερμανοτσολιάδες, όπως μας λέγατε εσείς, γιατί δεν είμαστε ίδιοι. Γιατί εμείς θέλουμε ο τόπος να πάει μπροστά».

«Είναι ιστορική ημέρα, αφού επιτέλους εσείς, που τόσα χρόνια κρατούσατε την Ελλάδα πίσω με το μίσος σας, με τα κόμπλεξ σας, με τις κατηγορίες σας, εξευτελιζόμενοι, τώρα σέρνετε την Αριστερά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Αυτό είναι μεγάλο δώρο. Κατά τη γνώμη μου, η μόνη ωφέλεια από την κυβερνητική περίοδο του Αλέξη Τσίπρα».

«Είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση, που έχει γίνει σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Θα φέρει πάνω από 70.000 θέσεις εργασίας. Με αυτού του τύπου τις επενδύσεις θα αρχίσουν να γυρίζουν τα παιδιά μας από το εξωτερικό, θα αρχίσει να βρίσκει ο κόσμος δουλειά. Πρέπει να επιδιώκουμε να γίνουν και άλλες τέτοιες επενδύσεις».

«Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι, όταν με το καλό γίνουμε κυβέρνηση, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακολουθεί προσωπικά να μην κολλάει σε κανένα σημείο της διαδρομής η επένδυση και να γίνεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα, έτσι ώστε να σταλεί και ένα σήμα σε κάθε άλλον πιθανό επενδυτή, που θα θελήσει να έρθει να κάνει ανάλογου βεληνεκούς επενδύσεις στην Ελλάδα, να έρθει και να τις κάνει».

«Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε, η Ελλάδα της προόδου, η Ελλάδα με θέσεις εργασίας, η Ελλάδα με φιλελεύθερη οικονομία -όχι νεοφιλελεύθερη- η Ελλάδα στην οποία οι αριστερές ιδέες θα υπάρχουν μόνο για να γελάμε σε καμιά ταβέρνα».

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Γεωργιάδη στο ακόλουθο link:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκο Φίλη, αναφορικά με τις δυσμενείς διαστάσεις που μπορεί να λάβει παγκοσμίως η υποβάθμιση της διδασκαλίας των κλασικών γραμμάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδος.
Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει ποιες ενέργειες προτίθεται να αναλάβει προκειμένου να διαφυλαχτεί η παρουσία της Κλασικής Παιδείας και των ελληνικών γραμμάτων σε εκπαιδευτικά προγράμματα σε διεθνές επίπεδο, απαντώντας στις ανησυχίες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασικών Σπουδών.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, κ.  Άδωνις Γεωργιάδης, υπέβαλε σήμερα, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, ερώτηση σε συνδυασμό με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.κ. Κοτζιά και Κουρουμπλή, αναφορικά με δημοσίευμα που θέλει την Ελληνική Κυβέρνηση να προχώρησε σε αναγνώριση των διαβατηρίων πολιτών τρίτων χωρών τα οποία φέρουν τη σφραγίδα των αρχών της ΠΓΔΜ.
Οι αρμόδιοι Υπουργοί ερωτώνται αν αληθεύει το παραπάνω δημοσίευμα, αν έχει αλλάξει η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων και αν υπήρξε κάποια υπόδειξη των Ελληνικών Προξενικών Αρχών για την αναγκαιότητα αλλαγής της πολιτικής θεώρησης των διαβατηρίων πολιτών τρίτων χωρών που φέρουν τη σφραγίδα των αρχών της ΠΓΔΜ.
Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης αιτείται την κατάθεση στο Σώμα των επίσημων εγγράφων της απόφασης που επικαλείται το παραπάνω δημοσίευμα, εφόσον αυτό επιβεβαιώνεται από τους Αρμόδιους Υπουργούς και την αλληλογραφία μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και των Ελληνικών Προξενικών Αρχών.


31.8.2016, ΒΟΥΛΗ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, κ.  Άδωνις Γεωργιάδης, τοποθετήθηκε σήμερα, Τετάρτη 31 Αυγούστου, στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υποστηρίζοντας ότι οι προωθούμενες διατάξεις υπονομεύουν την ιδιωτική εκπαίδευση.
Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε:
«Οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει μια συζήτηση ολίγον ταξική. Παρουσιάζετε αυτούς που είναι στα ιδιωτικά σχολεία ως τους ελιτιστές και ότι εσείς νομοθετείτε για την εξίσωση δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων για να υπάρχει δικαιοσύνη. Κύριε Υπουργέ, μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτού του τύπου η κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν σ’ αυτό συνυπολογίσουμε ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε ιδιωτικό σχολείο για να πάει τα παιδιά του.
Και αναρωτιέμαι, κύριε Φίλη, έχετε καταλάβει ακριβώς τι λέει το Σύνταγμα το οποίο επικαλείστε; Το Σύνταγμα, βεβαίως, λέει για την υποχρέωση που έχει το κράτος να δίνει δημόσια δωρεάν παιδεία και τη δίνει στο μέτρο που μπορεί. Όμως, ταυτόχρονα κατοχυρώνει και το δικαίωμα στην ιδιωτική εκπαίδευση. Κατοχυρώνει δηλαδή το δικαίωμα των γονέων στην επιλογή. Το Σύνταγμα έδωσε την επιλογή στον κ. Αλέξη Τσίπρα να επιλέξει για τα δικά του τα παιδιά να τα πάει σε ιδιωτικό σχολείο. Τον ρωτήσατε πριν νομοθετήσετε, γιατί επέλεξε ιδιωτικό σχολείο και όχι δημόσιο; Γιατί επέλεξε τη Σχολή ΧΙΛΛ ο κ. Τσίπρας για τον εαυτό του και δεν επέλεξε ένα από τα δικά σας σχολεία, απ’ αυτά που εσείς διοικείτε; Άμεσα τουλάχιστον, γιατί εποπτεία έχετε σε όλα.
Τι κάνετε, λοιπόν; Έρχεστε εδώ και στην ουσία καταργείτε δια νόμου το δικαίωμα των γονέων να επιλέγουν. Αυτό κάνετε. Διότι όταν ισοπεδώνετε τα ιδιωτικά με τα δημόσια σχολεία, είναι σαν να λέτε στους γονείς “θα πας αναγκαστικά εκεί που σου λέω εγώ”».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική για την τροπολογία που επαναφέρει το καθεστώς των “αιώνιων φοιτητών”.
«Αλήθεια, κύριε Φίλη, εμπίπτει και σ’ εσάς αυτή η τροπολογία; Θα μπορέσει ο κ. Φίλης με αυτήν την τροπολογία να επανεγγραφεί στη Νομική Σχολή Αθηνών; Νομοθετείτε για τον εαυτό σας; Γιατί είναι παράξενο σε μια Βουλή να νομοθετεί ο Υπουργός για τον εαυτό του».

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Γεωργιάδη στο ακόλουθο link:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, κ.  Άδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σπίρτζη, αναφορικά με την «προκλητική» διάθεση 5,4 εκ. € από Εθνικούς πόρους για την υλοποίηση δύο (2) συμβάσεων επικαιροποίησης Τεχνικών Προδιαγραφών.
Ειδικότερα, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για ποιο λόγο δεν ανατέθηκε η προώθηση και υλοποίηση των εν λόγω συμβάσεων στην αρμόδια Διεύθυνση Κανόνων και Ποιότητας, όπως ορίζεται στο άρθρο 49 του ΠΔ 109/2014, αλλά επελέγη η Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων, πώς δικαιολογείται η «προκλητική» κοστολόγηση μόλις δύο (2) συμβάσεων για επικαιροποίηση Τεχνικών Προδιαγραφών σε 5,4 εκ. €, τη στιγμή που το Υπουργείο σε αντίστοιχη πρόσφατη ανάθεση σύμβασης παροχής υπηρεσιών για την επικαιροποίηση (21) Τεχνικών Προδιαγραφών για Υδραυλικά Έργα, είχε προϋπολογίσει μόλις 23.985,00 € με ΦΠΑ και για ποιο λόγο η χρηματοδότηση των παραπάνω επιλέξιμων δράσεων δεν εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, θα βρίσκεται από την Τετάρτη 24 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στον Καναδά, όπου θα παραστεί στα εγκαίνια του πρώτου ελληνικού ημερήσιου Γυμνασίου με τρίγλωσσο πρόγραμμα, στο Μόντρεαλ.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Γεωργιάδης θα συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καναδά, κ.κ. Σωτήριο, ομογενείς πολιτικούς, μέλη της ελληνικής κοινότητας και στελέχη της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, ενώ θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε ομογενειακά ΜΜΕ.


27.7.2016, ΒΟΥΛΗ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, κ.  Άδωνις Γεωργιάδης, στην ομιλία του σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας καπνού, επεσήμανε μεταξύ άλλων:
«Ήμουν ο πρώτος Υπουργός Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που είχε κυρώσει το Πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τότε θεωρήθηκε μια ρηξικέλευθη πράξη μέσα στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί ακόμα –όπως ξέρετε- η ευρωπαϊκή Οδηγία, την οποία κυρώνετε, δεν είχε εξαιρέσει τις καπνοβιομηχανίες από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και από το σύστημα της ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης. Αντίθετα, η Οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ρητά απαγορεύει οποιαδήποτε εμπλοκή των καπνοβιομηχανιών στο σύστημα της ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης.
Προσέξτε, κύριε Υπουργέ, δεν είναι δευτερεύον ζήτημα, είναι πρωτεύον ζήτημα. Ο λαός το λέει απλά αυτό: “Θα βάλουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα;”. Διότι όλοι καταλαβαίνουμε για τι ποσό χρημάτων μιλάμε, για πόσο μεγάλα συμφέροντα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και δεν λέω ότι η δική μας Κυβέρνηση τα έκανε τέλεια, για να είμαι ειλικρινής.
Για να καταλάβουν όσοι μας παρακολουθούν, το χτύπημα του λαθρεμπορίου στα τσιγάρα και στο αλκοόλ είναι κορυφαίο ζήτημα. Διότι, παραδείγματος χάριν, πώς θα χτίσεις μια πολιτική υγείας –εκεί ήταν και η εμπλοκή μου ως Υπουργού Υγείας εκείνη την εποχή- για να αυξήσεις τους φόρους, τον λεγόμενο φόρο της αμαρτίας, όπως λέγεται, στα τσιγάρα και στο αλκοόλ, όταν δεν έχεις τον τρόπο να σταματήσεις το λαθρεμπόριο;
Στην Ελλάδα, όσο και να αυξάνεις τους φόρους στα καπνικά προϊόντα, τα έσοδα του κράτους θα πέφτουν, γιατί απλά θα αυξάνεται το λαθρεμπόριο. Ο λόγος που θα αυξάνεται το λαθρεμπόριο είναι γιατί δεν έχουμε βάλει το σύστημα της ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης. Όμως, με το παρόν νομοσχέδιο, όπως το έχετε φέρει, δεν θα μπορέσετε να καταπολεμήσετε το λαθρεμπόριο και βάζω και στοίχημα.
Πάω, όμως, τώρα και σε ένα άλλο ερώτημα το οποίο θέλω να σας θέσω, κύριε Υπουργέ, που το θεωρώ εξαιρετικά μείζον. Άρθρο 40 παράγραφος 11β. Τι λέει αυτό το άρθρο; Λέει ότι δίνεται το δικαίωμα στον Γενικό Γραμματέα Εσόδων να διατάζει επανέλεγχο φορολογικών υποθέσεων μόνο αν είναι εις βάρος του φορολογούμενου.
Πρώτα απ’ όλα, κύριε Υπουργέ, αυτό είναι –το καταλαβαίνετε- ευθέως αντισυνταγματικό. Τι θα πει μόνο “αν είναι εις βάρος του φορολογουμένου”; Δηλαδή, και αν έχει δίκιο ο φορολογούμενος, πού θα βρει το δίκιο του; Μην μου πείτε στην Επιτροπή 70 Α, όπως τη λέτε. Αυτή συνεδριάζει ανά εξάμηνο και πρέπει να έχεις το 50%. Αν δεν έχεις το 50%, δεν μπορείς να προσφύγεις. Άρα, είναι κοροϊδία. Ή μήπως στη δικαιοσύνη, που ξέρουμε πόσο αργεί και πώς πηγαίνει;
Για ποιον λόγο ακριβώς, εάν ο επανέλεγχος αποδείξει ότι ο φορολογούμενος έχει δίκιο, αυτό δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη; Θέλω ένα επιχείρημα. Να μου το πείτε στα αλήθεια: Ναι, κύριοι, εμείς ανακαλύπτουμε από τον επανέλεγχο ότι ο φορολογούμενος έχει αδικηθεί, αλλά θα παρακάμψουμε τον επανέλεγχο και ας έχει αδικηθεί ο φορολογούμενος.
Για ποιον λόγο, στα σοβαρά, δεν πρέπει ο φορολογούμενος, αν αποδεικνύεται ότι έχει δίκιο, να ωφελείται από τον επανέλεγχο; Και για ποιον λόγο πρέπει υποχρεωτικά να τον ταλαιπωρήσετε; Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που κρύβεται πίσω από αυτή την απόφασή σας; Εγώ θέλω ισονομία. Ναι, βεβαίως, αν το κράτος πρέπει να πάρει φόρους, να τους πάρει. Όμως, αν το κράτος δεν πρέπει να πάρει φόρους, να μην τους πάρει».

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Γεωργιάδη στο ακόλουθο link:


26.7.2016, ΒΟΥΛΗ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την τοποθέτησή του σήμερα, Τρίτη 26 Ιουλίου 2016, στη Βουλή, αναφορικά με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Δύο βασικές αιτίες υπάρχουν για να γίνει αυτή η Εξεταστική Επιτροπή. Οι δύο βασικές δηλώσεις των δύο κορυφαίων θεσμών που έχουμε για να μετράμε την οικονομία στην Ευρώπη. Πρώτον, η δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας κ. Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία το πρώτο εξάμηνο του 2015 - δηλαδή το εξάμηνο για το οποίο σήμερα συζητάμε- υπέστη ζημία 100 δισεκατομμύρια. Ερώτηση: Εσείς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως εκπρόσωποι του ελληνικού έθνους δεν νιώθετε την ανάγκη να ερευνήσετε αν αυτό που λέει ο κ. Ρέγκλινγκ είναι αληθές ή ψευδές; Και ας δεχθώ, ότι λέει ψέματα ο κ. Ρέγκλινγκ. Ποιο είναι το πρόβλημα να έρθετε στην Εξεταστική Επιτροπή, να παρουσιάσετε όλα τα οικονομικά σας στοιχεία και να αποδείξετε ότι ο κ. Ρέγκλινγκ είναι ένας «τσαρλατάνος», ο οποίος δεν ξέρει τι του γίνεται και κακώς σας φόρτωσε 100 δισεκατομμύρια;
Αλλά εκτός του κ. Ρέγκλινγκ υπάρχει και ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μας είπε ότι η ζημία το πρώτο εξάμηνο του 2015, υπερβαίνει τα 86 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν θέλετε εσείς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να έρθετε με τα στοιχεία σας και να αντιπαλέψετε αυτά τα επιχειρήματα των δυο κορυφαίων θεσμών, ώστε να μην αφήνετε αυτούς τους «συκοφάντες» να σας κατηγορούν;
Ακούστε, αν δεν θέλετε και δεν σας αρέσει ο κ. Στουρνάρας, να μη συναλλάσσεστε μαζί του. Μην τον καλείτε, όμως, ξαφνικά το βράδυ στο Χίλτον για να σας λύνει τα προβλήματά σας με την τρόικα. Γιατί αν ο κ. Στουρνάρας δεν είναι καλός, γιατί τον καλείτε να σας λύσει τα προβλήματα που προκύπτουν στη διαπραγμάτευση; Εάν είναι καλός, γιατί αγνοείτε τη δήλωσή του; Και αν δεν σας αρέσει και ο κ. Ρέγκλινγκ, γιατί πάτε και τον παρακαλάτε να σας δώσει τα λεφτά του;
Αλλά πράγματι φοβάστε. Ξέρετε γιατί φοβάστε; Γιατί όταν γίνει αυτή η Εξεταστική Επιτροπή - και μην έχετε καμία αμφιβολία, αυτή η Εξεταστική Επιτροπή θα γίνει από την επόμενη Βουλή, απλώς αναβάλλεται το αναπόφευκτο -  και έρθει ο κ. Βαρουφάκης και πει αυτά που λέει στα κανάλια, και έρθει ο κ. Γκάλμπρεϊθ και πει αυτά που γράφει στο βιβλίο του,  δεν θα πρέπει μετά  να προσκαλέσουμε και τον κ. Τσίπρα να μας πει τη γνώμη του; Ο οποίος, μέχρι τώρα ποιεί την νήσσαν, κοινώς “κάνει την πάπια”. Προφανώς και θα πρέπει να τον καλέσουμε.
Επειδή, λοιπόν, δεν θέλετε να έρθει ο κ. Τσίπρας και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για τη ζημία την οποία καταλογίζουν στην Κυβέρνηση όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, πάει και κρύβεται πίσω από εσάς. Και εσείς γίνεστε συνεργοί σε αυτή την πράξη. Γιατί εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, όσες προτάσεις Εξεταστικής Επιτροπής φέρατε, τις υπερψηφίσαμε όλες. Εσείς, όμως, οι «κήρυκες της διαφθοράς», οι «διαπρύσιοι πολέμιοι της διαφθοράς», κρύβεστε πίσω από την πλειοψηφία. Θα έρθει ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές, θα αλλάξει την πλειοψηφία στη Βουλή και θα γίνει αυτή η εξεταστική».

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Γεωργιάδη στο ακόλουθο link: