21.9.2016, ΒΟΥΛΗ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, κ.  Άδωνις Γεωργιάδης, τοποθετήθηκε σήμερα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, κατά τη συζήτηση της σύμβασης για την αξιοποίηση του Ελληνικού στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.
Ως εισηγητής της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε μεταξύ άλλων:
«Στην ιδιωτικοποίηση αυτή, συγκρούστηκαν και συγκρούονται δύο κόσμοι. Ο κόσμος των φαντασιώσεων και της Αριστεράς ιδεοληψίας με τον κόσμο της πραγματικότητας και των φιλελεύθερων ιδεών. Είμαι στην ευτυχή θέση να πω ότι  χάρη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, γνωρίζουμε τον νικητή. Οι φιλελεύθερες ιδέες, η ιδιωτική οικονομία, η οικονομία της αγοράς νίκησε επιτέλους την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς».

«Συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, σας καλωσορίζουμε στο χώρο των φιλελευθέρων ιδεών και λέμε στις επόμενες γενιές, ότι όλη αυτή η ιδεοληψία που κράτησε την Ελλάδα πίσω τόσες δεκαετίες τελείωσε. Όποτε πήγαινε μια κυβέρνηση να κάνει μια ιδιωτικοποίηση, όποτε πήγαινε μια κυβέρνηση να κάνει μια αξιοποίηση, όποτε πήγαινε μια κυβέρνηση να κάνει μια σύμπραξη με ένα ιδιώτη επενδυτή, μαζευόσασταν όλοι εσείς από κάτω -προφανώς και εσείς ως φυσικά πρόσωπα αλλά και ο ιδεολογικός κόσμος που εκπροσωπείτε- με πανό να κλείνετε τους δρόμους και να φωνάζετε ξεπούλημα το ένα, ξεπούλημα το άλλο, ξεπούλημα το τρίτο.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και πήρατε την εξουσία. Τι φέρνετε στη Βουλή σήμερα κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Φέρνετε τη Σύμβαση την οποία τότε καταγγείλατε ως ξεπούλημα και για την οποία λέγατε ότι θα αναζητήσετε τις ποινικές ευθύνες εκείνων που τις είχαν υπογράψει. Δε με στενοχωρεί που το κάνετε, χαίρομαι, μπράβο σας. Είναι πολύ καλύτερο που βάζετε τώρα εσείς την υπογραφή σας γιατί μόλις γίνουμε με το καλό εμείς κυβέρνηση, θα μπορέσουμε να τρέξουμε γρηγορότερα το έργο. Γιατί φαντάζομαι ότι δεν θα διανοηθείτε να μαζευτείτε σε ένα πεζοδρόμιο και να φωνάζετε κατά της ιδιωτικοποιήσεως και το ξεπούλημα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ; Αυτά τελειώσανε τώρα και με την ψήφο σας αύριο, οι ιδέες σας μπήκαν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αυτό δεν το λέω ειρωνικά, είναι μεγάλο κέρδος για τον τόπο. Είναι μεγάλο κέρδος να πάμε μετά στα πανεπιστήμια και να δείχνουμε στις επόμενες γενιές, τι έκανε η πρώτη φορά Αριστερά όταν ήρθε στην εξουσία».

«Το άρθρο 11 ορθώς, φυσικά, υπάρχει στη Σύμβαση για να δώσει την ευκαιρία να επεμβαίνει το Κράτος και να επιλύει γρήγορα τα προβλήματα. Εμείς, ως Κυβέρνηση, θα το κάνουμε ακόμα ταχύτερο. Θα συστήσουμε Ειδική Επιτροπή απ’ όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, για να λύνουν επί τόπου, ει δυνατόν αμέσως, το όποιο πρόβλημα προκύπτει, γιατί εμείς, ως Ελληνικό Δημόσιο, έχουμε μεγαλύτερο συμφέρον από την εταιρεία να τελειώσει γρήγορα το έργο για να βρει γρήγορα ο κόσμος δουλειά, να αρχίσουν γρήγορα να φτιάχνουν εκεί καταστήματα, να προχωράει γρήγορα η Ελληνική οικονομία. Εμείς είμαστε οι επισπεύδοντες, το Ελληνικό Δημόσιο, όχι η εταιρεία. Και αυτά θα τα κάνει -να είστε σίγουροι- η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ευχής έργον σε ένα έργο πια, που την υπογραφή θα την έχει ο Πρωθυπουργός «Πρώτης Φοράς Αριστερά» Αλέξης Τσίπρας. Σας ευχαριστούμε για αυτό το μεγάλο δώρο. Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς τελείωσε σήμερα».

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Γεωργιάδη στο ακόλουθο link: