21.9.2016, ΒΟΥΛΗ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, κ.  Άδωνις Γεωργιάδης, τοποθετήθηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, κατά τη συζήτηση για την κύρωση του σχεδίου νόμου για την αξιοποίηση του Ελληνικού.
Ως εισηγητής της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε μεταξύ άλλων:
«Άκουσα από πολλούς συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ: “Μα, αφού ήταν τόσο συμφέρουσα η επένδυση γιατί τόσα χρόνια δεν είχατε προχωρήσει σε αυτήν;” Πολύ ενδιαφέρον επιχείρημα! Θέλω να υπενθυμίσω ότι πράγματι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή και συγκεκριμένα ο τότε Υπουργός κ. Γιώργος Σουφλιάς είχε πρώτος θέσει το ζήτημα της αξιοποίησης του Ελληνικού. Το είχε κάνει σε αυτήν τη Βουλή. Ξέρετε τι έγινε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ όταν η τότε Κυβέρνηση μίλησε για την αξιοποίηση του Ελληνικού; Πεταγόσασταν στα καθίσματα για το «ξεπούλημα» του Ελληνικού, το οποίο έπρεπε να μείνει ένα δημόσιο πάρκο για τους πολίτες.

Εσείς που λέγατε αυτά τότε έχετε τώρα το θράσος να εγκαλείτε εμάς γιατί δεν προχωρήσαμε γρηγορότερα στην αξιοποίησή του! Η απάντηση είναι: Πράγματι, δεν είχαμε το πολιτικό θάρρος να αναδείξουμε το πραγματικό σας πρόσωπο στον ελληνικό λαό όπως σας αξίζει. Την ευκαιρία μας τη δίνετε τώρα».

«Ήσασταν κυριολεκτικά η αιτία που έμενε η Ελλάδα πίσω και εμείς για πολλά χρόνια δεν είχαμε βρει το θάρρος να το αντιμετωπίσουμε. Αυτό, όμως, τώρα άλλαξε. Αυτό είναι το μεγάλο δώρο που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην πατρίδα: Εξευτελίζει την Αριστερά. Για τα επόμενα πενήντα χρόνια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν θα υπάρχει ούτε φοιτητής στο πανεπιστήμιο που θα τολμάει να λέει ότι είναι αριστερός και δεν θα ντρέπεται για αυτό».

«Η πρώτη φορά Αριστερά στην εξουσία, λοιπόν, τι κάνει; Έρχεται και πανηγυρίζει γιατί δίνει τα αεροδρόμια στους Γερμανούς, τα οποία όταν τα έδινε ο «κακός», ο «προδότης» Σαμαράς, ήταν προδοσία. Όταν, όμως, τα δίνει ο «καλός», ο «πατριώτης» Τσίπρας είναι αναπτυξιακό έργο. Για τι άλλο πανηγυρίζετε; Για το ότι δώσατε –λέει- στην COSCO το λιμάνι του Πειραιά. Όταν έδωσε ο Κώστας Καραμανλής στην COSCO τον Πειραιά είχατε κλείσει τον δρόμο και δεν μπορούσε να πάει ο Πρόεδρος της Κίνας να δει τι αγόρασε, γιατί ήσασταν εκεί από κάτω και φωνάζατε για προδοσία και ξεπούλημα».

«Σταχυολογώ μερικά απ’ όσα μας λέγατε όταν ήσασταν εσείς Αντιπολίτευση: «Γερμανοτσολιάδες, Πηλιογούσηδες, προδότες, πουλημένους, ανθρώπους της Μέρκελ». Φαντάζομαι αυτού του τύπου τα επιχειρήματά σας ήταν επιχειρήματα ήπιου αντιπολιτευτικού λόγου, ε;».

«Δεν έχουμε καμία σχέση με εσάς. Εμείς θα ψηφίσουμε τη Σύμβαση για το Ελληνικό. Δεν θα σας πούμε ότι είστε πουλημένοι. Δεν θα σας πούμε Γερμανοτσολιάδες, όπως μας λέγατε εσείς, γιατί δεν είμαστε ίδιοι. Γιατί εμείς θέλουμε ο τόπος να πάει μπροστά».

«Είναι ιστορική ημέρα, αφού επιτέλους εσείς, που τόσα χρόνια κρατούσατε την Ελλάδα πίσω με το μίσος σας, με τα κόμπλεξ σας, με τις κατηγορίες σας, εξευτελιζόμενοι, τώρα σέρνετε την Αριστερά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Αυτό είναι μεγάλο δώρο. Κατά τη γνώμη μου, η μόνη ωφέλεια από την κυβερνητική περίοδο του Αλέξη Τσίπρα».

«Είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση, που έχει γίνει σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Θα φέρει πάνω από 70.000 θέσεις εργασίας. Με αυτού του τύπου τις επενδύσεις θα αρχίσουν να γυρίζουν τα παιδιά μας από το εξωτερικό, θα αρχίσει να βρίσκει ο κόσμος δουλειά. Πρέπει να επιδιώκουμε να γίνουν και άλλες τέτοιες επενδύσεις».

«Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι, όταν με το καλό γίνουμε κυβέρνηση, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακολουθεί προσωπικά να μην κολλάει σε κανένα σημείο της διαδρομής η επένδυση και να γίνεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα, έτσι ώστε να σταλεί και ένα σήμα σε κάθε άλλον πιθανό επενδυτή, που θα θελήσει να έρθει να κάνει ανάλογου βεληνεκούς επενδύσεις στην Ελλάδα, να έρθει και να τις κάνει».

«Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε, η Ελλάδα της προόδου, η Ελλάδα με θέσεις εργασίας, η Ελλάδα με φιλελεύθερη οικονομία -όχι νεοφιλελεύθερη- η Ελλάδα στην οποία οι αριστερές ιδέες θα υπάρχουν μόνο για να γελάμε σε καμιά ταβέρνα».

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Γεωργιάδη στο ακόλουθο link: