ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, κ.  Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στην τηλεοπτική εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΙ, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Έχουμε από χθες το βράδυ μια κυβέρνηση που επιτίθεται ευθέως στη Δικαιοσύνη. Δεν έχουμε μια ατυχή έκφραση της κ. Γεροβασίλη. Έχουμε τις δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη, τις δηλώσεις του κ. Παππά, τις δηλώσεις του κ. Πολάκη, τις δηλώσεις του κ. Κρέτσου. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να συγκρουστεί με τη Δικαιοσύνη. Για αυτό και έχουμε αυτές τις αντιδράσεις από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Σύγκρουση θεσμών, δηλαδή. Σε όλη τη μεταπολίτευση, η μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση του τόπου μας και ο λόγος που απολαύσαμε την πιο ομαλή δημοκρατία είναι γιατί όλες οι εξουσίες νομοθετική, δικαστική και εκτελεστική απέφυγαν τη μεταξύ τους σύγκρουση και καταλάβαιναν η μία τα όρια της άλλης. Οι συγκρούσεις θεσμών στις δημοκρατίες, συνήθως, δεν καταλήγουν σε κάτι καλό.
Όλοι οι πολίτες της χώρας, και αυτό είπε σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ, πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά. Γιατί αυτά που συμβαίνουν, δεν συμβαίνουν σε φυσιολογικές δημοκρατίες. Σε μία φυσιολογική δημοκρατία, η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν βγαίνει να εμπλέξει το ΣτΕ στην αποτυχημένη πολιτική της.
Είμαστε στα όρια της εκτροπής».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link: